Πως να αποκτήσετε το πιο όμορφο χρώμα ματιών
Ένα interactive ebook με πολλά παιχνίδια, για την ευαισθητοποίηση των παιδιών 5-9 ετών για την αναπηρία. Σε λίγο καιρό κοντά σας! Stay tuned! 

ebook_amea_central
Πως να αποκτήσετε το πιο όμορφο χρώμα ματιών

Το διαδραστικό ηλεκτρονικό βιβλίο (interactive ebook) “Πως να αποκτήσετε το πιο όμορφο χρώμα ματιών” είναι ένα καινοτόμο παιδαγωγικό εργαλείο, που μέσα από το παραμύθι, το παιχνίδι και την τεχνολογία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών ηλικίας 5-9 ετών για τους ανθρώπους με αναπηρίες και διαφορετικότητα.


Στόχος του interactive ebook είναι να προσεγγίσει παιδιά, γονείς και δασκάλους και να τους μυήσει στην ομορφιά της διαφορετικότητας, της φιλίας και της κοινωνικής ένταξης με ένα διασκεδαστικό και ενεργητικό τρόπο.


Το interactive ebook μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι σε συσκευές tablet για συνεχή επαφή των παιδιών με τη βοήθεια των γονιών με το συγκεκριμένο θέμα μέσα από το παραμύθι και τα παιχνίδια, καθώς και στην τάξη με προβολή στους διαδραστικούς πίνακες!


 
 
 
 
 
 

Το ebook και οι στόχοι του

 

 

Σύμφωνα με το United Nations Organization (2015) οι άνθρωποι με αναπηρίες αποτελούν το 10-15% του πληθυσμού, ποσοστό που αυξάνεται 2% κάθε δεκαετία. Ωστόσο οι πρωτοβουλίες ενσωμάτωσης και ένταξης σε καθημερινές δραστηριότητες είναι μειωμένες. Ενδεικτικά το 38% των παιδιών με αναπηρίες δεν έχουν καμία δυνατότητα αλληλεπίδρασης με παιδιά τυπικής ανάπτυξης (Scope about disability, 2014). Τα κοινωνικά στερεότυπα οδηγούν στην ειδική διαχείριση των ΑμεΑ και τελικά στον αποκλεισμό τους.

Το interactive ebook “Πως να αποκτήσετε το πιο όμορφο χρώμα ματιών" στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών ηλικίας 5-9 ετών και των οικογενιών τους στη διαφορετικότητα των ανθρώπων με αναπηρίες μέσα από το παραμύθι, τα παιχνίδια και άλλες παιγνιώδεις δραστηριότητες. Συγκεκριμένα το παραμύθι περιγράφει την ιστορία μιας πόλης όπου όλοι οι κάτοικοι έχουν χάσει το χρώμα των ματιών τους. Μέχρι που έρχεται στην πόλη ένα παιδάκι, ο Ηλίας, με γαλάζια μάτια που όμως έχει σύνδρομο Down. Η Σερήνη γίνεται φίλη μαζί του, παρόλο που όλοι την κοροϊδεύουν και την πειράζουν. Ξαφνικά όμως αποκτά και εκείνη χρώμα στα μάτια της. Όταν αργότερα όλα τα παιδιά της τάξης υπερασπίζονται τον Ηλία αποκτούν τα πιο όμορφα χρώματα στα μάτια τους. Έτσι η πόλη καταλαβαίνει ότι η ευαισθητοποίηση και η ενεργή πράξη τους δίνει το χρώμα που τους έλειπε.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

-Ευαισθητοποίηση των παιδιών ηλικίας 5-9 ετών και των οικογενειών τους σε θέματα αναπηρίας

-Ενεργή ενθάρρυνση για συμμετοχή σε δράσεις υποστήριξης ανθρώπων με αναπηρίες και συμμετοχής τους στα κοινά

- Ανάπτυξη της κριτικής και συνδυαστικής σκέψης /p>

- Ανάπτυξη της δημιουργικότητας και φαντασίας

- Ανακάλυψη και ανάπτυξη ταλέντων και ικανοτήτων

Το ebook επιμελείται παιδαγωγικά ο Διδάκτωρ Δημήτρης Καλαντζόπουλος

ebook_amea_1
 

Επιπλέον υλικό και αποτελέσματα

 

 

Στόχος της Challedu είναι να τελειώσει την δημιουργία του interactive ebook σε σύντομο διάστημα ώστε να είναι διαθέσιμο στο site της Challedu σε αυτήν την σελίδα δωρεάν μέχρι το τέλος του 2018. Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι σε συσκευές tablet ή στη τάξη με διαδραστικούς πίνακες. Stay tuned!

Για να γίνετε οι πρώτοι που θα δοκιμάσετε την αρχική έκδοση του διαδραστικού βιβλίου ή να ενημερωθείτε πως να το χρησιμοποιήσετε στις τάξεις ή στο σπίτι σας δηλώστε ενδιαφέρον εδώ.

Βρείτε το τραγούδι που περιέχεται στο interactive ebook εδώ

Εάν ενδιαφέρεστε να χορηγήσετε την δημιουργία του ebook καλέστε μας στο 6974753727-2107276939 Γιάννης Μπρούζος

ebook_amea_2