Γκρουρ το λιοντάρι

Ένα διαδραστικό παιχνίδι για την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.
Παίξε και δυνάμωσε παρέα με το Γκρουρ το λιοντάρι. 

grour_to_liontari_autopepoithisi
Γκρουρ το λιοντάρι

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αυτοπεποίθηση, ‘Γκρουρ το λιοντάρι’, έχει ως στόχο να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση και αυτογνωσία των παιδιών ηλικίας δημοτικού, και παράλληλα να τα βοηθήσει να ανακαλύψουν τρόπους για να ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους. Το πρόγραμμα προσεγγίζει τους τρεις αυτούς κομβικούς τομείς της συναισθηματικής νοημοσύνης που συμβάλουν στην αντιμετώπιση καθημερινών προκλήσεων, αλλαγών και προβλημάτων τόσο της παιδικής όσο και της ενήλικης ζωής.


Τα παιδιά μέσα από ένα παιχνίδι- παραμύθι, μεταφέρονται στην περιοχή που ζει ο Γκρουρ και μαθαίνουν πως ψάχνει να βρει μια νέα οικογένεια. Τον παρακολουθούν να φεύγει μακριά από τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται λόγω της χαμηλής του αυτοεκτίμησης και της έλλειψης αυτοπεποίθησης ότι θα τα καταφέρει. Μέχρι που συναντούν μαζί του το Γέρικο λιοντάρι που θα γίνει ο δάσκαλός του. Θα καταφέρουν άραγε μαζί με το Γέρικο λιοντάρι να βοηθήσουν το Γκρουρ να βρει μια νέα οικογένεια;


Τo εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει πραγματοποιηθεί σε δημοτικά σχολεία σε συνεργασία με συλλόγους γονέων και καθηγητές, σε αίθουσες εκδηλώσεων, σε θεατρικά εργαστήρια και χώρους ψυχαγωγίας παιδιών.


Επίσης έχει συνδιαμορφωθεί σε συνεργασία με το “Πάρκο Χαράς, ένα πάρκο για όλους” ώστε να λάβει τη μορφή προσαρμοσμένου προγράμματος για παιδιά τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης ώστε μέσα από το παιχνίδι να βρουν τρόπους να αλληλεπιδράσουν και να αποδεχτούν τη διαφορετικότητα.


 
 
 
 
 
 

Η δράση και οι στόχοι της

 

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Γκρουρ, το λιοντάρι" διαρκεί 2 διδακτικές ώρες (90 λεπτά). Συμμετέχουν 25-30 μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 5-12 ετών. Μέσα από ομαδικά παιχνίδια, κατασκευές, μουσικά παιχνίδια, και άλλες παιγνιώδεις δραστηριότητες οι μαθητές και οι μαθήτριες ενισχύουν την αυτοεκτίμησή τους, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους και γνωρίζουν τρόπους να ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

-Ανακάλυψη τρόπων ή καταστάσεων που μειώνουν την αυτοεκτίμηση

- ανακάλυψη τρόπων ή καταστάσεων που μειώνουν την αυτοπεποίθηση

- εύρεση τρόπων που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση

-εύρεση τρόπων σκέψης που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση

- στην εύρεση τρόπων τοποθέτησης- στάσης του σώματος, και μη λεκτικών μεθόδων επικοινωνίας που δηλώνουν αυτοπεποίθηση

- εύρεση τρόπων απεύθυνσης και λεκτικής επικοινωνίας που δηλώνουν αυτοπεποίθηση

- ανακάλυψη τρόπων διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων

- διερεύνηση των ορίων μεταξύ υγιούς αυτοπεποίθησης και εγωπάθειας

-ανακάλυψη της έννοιας και της δύναμης της αυτοπεποίθησης

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟΧΟΙ

Μέσα από το παιχνίδι οι μαθητές πέρα από τη βιωματική εξερεύνηση της έννοιας της αυτοπεποίθησης επιτυγχάνουν επίσης τα εξής:

- Ενίσχυση της συνεργατικότητας

- Ανάπτυξη της δημιουργικότητας

- Ανακάλυψη και ανάπτυξη ταλέντων και ικανοτήτων

- Ενίσχυση της φαντασίας

- Ψυχαγωγία

- Γνωριμία και επαφή με συναισθήματα

- Ανάπτυξη της ενσυναίσθησης

- Ελεύθερη έκφραση

Το πρόγραμμα έχουν επιμεληθεί επιστημονικά ο εκπαιδευτικός Δρ. Δημήτρης Καλαντζόπουλος και η ψυχολόγος Ευαγγελία Αγγελίδου. .

grour_to_liontari_autopepoithisi_play
 

Επιπλέον υλικό και αποτελέσματα

 

 

Το πρόγραμμα έχει πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία σε δημοτικά σχολεία σε συνεργασία με συλλόγους γονέων και καθηγητές, σε αίθουσες εκδηλώσεων, σε θεατρικά εργαστήρια και χώρους ψυχαγωγίας παιδιών.

Επίσης έχει συνδιαμορφωθεί σε συνεργασία με το “Πάρκο Χαράς, ένα πάρκο για όλους” ώστε να λάβει τη μορφή προσαρμοσμένου προγράμματος για παιδιά τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης ώστε μέσα από το παιχνίδι να βρουν τρόπους να αλληλεπιδράσουν και να αποδεχτούν τη διαφορετικότητα.

Το αναλυτικό εγχειρίδιο του προγράμματος εδώ

Για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε την πλήρη περιγραφή του εκπαιδευτικού προγράμματος παρακαλούμε πατήστε εδώ

Για την αφίσα του προγράμματος για τον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου πατήστε εδώ.

Για τους όρους και προϋποθέσεις υλοποίησης του προγράμματος πατήστε εδώ.

Για να εγγραφείτε στο πρόγραμμα καλέστε μας στο 6974753727 Γιάννης Μπρούζος ή συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής πατώντας εδώ

grour_to_liontari_autopepoithisi_play2