Tailor made serious games


Η ομάδα της Challedu σχεδιάζει και υλοποιεί tailor-made
serious games, εκπαιδευτικά σενάρια και υλικό
για εταιρίες, φορείς, ΜΚΟ και οργανισμούς στοχεύντας στην
διαδραστική εκπαίδευση και την εμπλοκή των εκπαιδευόμενων
με συναρπαστικούς διασκεδαστικού τρόπους 

Η προσέγγισή μας στην συνεργασίες με φορείς

01 Στόχευση


Σχεδιάζουμε κάθε παιχνίδι με συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς στόχους και θέμα ανάλογα με τις κατευθύνσεις, τις ανάγκες και τη θεματολογία του φορέα.

02 Συνεργατικότητα


Συνεργαζόμαστε με το φορέα σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές, για την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη των κανόνων και του σεναρίου του παιχνιδιού.

03 Υλοποίηση


Σχεδιάζουμε, τεστάρουμε και υλοποιούμε παιχνίδια σε όλες τις φάσεις τους ώστε να δημιουργηθεί ένα πλήρες εκπαιδευτικό υλικό έτοιμο προς χρήση.

04 Αξιοπιστία


Με σεβασμό στον φορέα με τον οποίο συνεργαζόμαστε και τους τελικούς αποδέκτες παρέχουμε αξιολόγηση της ποιότητας του υλικού μέσα στις προδιαγραφές.

Παραδείγματα tailor-made παιχνιδιών


 
 

- Αλτσχάιμερ Χαλκίδας- Bridge Game Jam -

 

 

.

Το Νοέμβριο του 2016 πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση στο κτίριο του EGG με θέμα την Αυτοπεποίθηση. Τα παιδιά σχημάτισαν μικτές ομάδες και έπαιξαν προσπαθώντας να βοηθήσουν το Γκρουρ το λιονταράκι να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Διασκέδασαν και παράλληλα ανέπτυξαν σχέσεις και συνεργάστηκαν χωρίς περιορισμούς. Απέκτησαν ενσυναίσθηση για τους φίλους τους και ενδυνάμωσαν την αυτοπεποίθησή τους.

Η δράση ‘παίΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ- παιδιά με και χωρίς δυσκολίες’ συνεχίζεται με νέα θέματα. Stay tuned…

 

 

bridge_game_jam_foreis
 
 

- Βραδιά του Ερευνητη-Female Legends of Science -

 

 

Η δράση παιχνιδιού ‘Female Legends of Science’ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην "Βραδιά του Ερευνητή" στο Πολυτεχνείο Σεπτέμβριο του 2017. Βασίζεται στο παιχνίδι καρτών "Legends of Science" που δημιούργησε η Challedu και αφορά σε 100 γυναίκες επιστήμονες, ερευνήτριες, μηχανικούς, εφευρέτριες που άλλαξαν τον κόσμο.

Το παιχνίδι στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου των γυναικών στην επιστήμη και στην έρευνα με σκοπό την δημιουργία προτύπων (Role Models) σε κορίτσια (ηλικίας 12+) για τις δυνατότητές τους στο STEM καθώς και την ευαισθητοποίηση και μείωση των προκαταλήψεων των αγοριών για την θέση των γυναικών στους τομείς αυτούς. Πάνω από 50 μαθητές και μαθήτριες καθώς και ενήλικες έπαιξαν το παιχνίδι, διασκέδασαν, γνώρισαν σημαντικές γυναίκες και ενθάρρυναν το έργο της Challedu να φτάσει σε όλα τα νέα κορίτσια και αγόρια.

Η δράση ‘Female Legends of Science’ θα συνεχιστεί σύντομα. Stay tuned…

 

 

legends_of_science_foreis
 
 

- ΠΑΡΚΟ ΧΑΡΑΣ -

 

 

Η δράση ‘παίΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ- παιδιά με και χωρίς δυσκολίες’ είναι μια συνδιοργάνωση της Challedu με το Πάρκο Χαράς. Η δράση αποτελείται από αυτοτελή Challenge Games που έχουν προσαρμοστεί ώστε να μπορούν να συμμετέχουν παιδιά τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης. Στόχος της δράσης είναι μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν, να παίξουν παράλληλα και να δημιουργήσουν σχέσεις μεταξύ τους ανεξάρτητα από τις ικανότητές τους.

Το Νοέμβριο του 2016 πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση στο κτίριο του EGG με θέμα την Αυτοπεποίθηση. Τα παιδιά σχημάτισαν μικτές ομάδες και έπαιξαν προσπαθώντας να βοηθήσουν το Γκρουρ το λιονταράκι να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Διασκέδασαν και παράλληλα ανέπτυξαν σχέσεις και συνεργάστηκαν χωρίς περιορισμούς. Απέκτησαν ενσυναίσθηση για τους φίλους τους και ενδυνάμωσαν την αυτοπεποίθησή τους.

Η δράση ‘παίΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ- παιδιά με και χωρίς δυσκολίες’ συνεχίζεται με νέα θέματα. Stay tuned…

 

 

paizoume_mazi_amea_FOREIS
 
 

- EX MACHINA -

 

 

 

Η εταιρία Ex-Machina στα πλαίσια εκπαιδευτικού σεμιναρίου για εφαρμογές Internet of Things – μια διοργάνωση της ΕΛΛΑΚ και του Innovathens- συνεργάστηκε με την Challedu για τη δημιουργία ενός διαδραστικού παιχνιδιού για την IoT τεχνολογία.

Το παιχνίδι αφορούσε στην κατανόηση και την εμβάθυνση του τρόπου λειτουργίας των IoT τεχνολογιών σε επίπεδο δήμου. Στο παιχνίδι οι παίχτες- εκπαιδευόμενοι χωρίζονταν σε ομάδες που αποτελούσαν κοινότητες και έπαιρναν κάρτες με εργαλεία που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν ένα γρήγορο, αξιόπιστο και φθηνό σύστημα γεμίσματος των δεξαμενών νερού των σπιτιών της κοινότητας. Οι λύσεις που δόθηκαν ήταν ποικίλες και έδωσαν τη δυνατότητα στους εκπαιδευτές και στους εκπαιδευόμενους να κατανοήσουν τη μέθοδο λειτουργίας των συστημάτων, τον τρόπο σχεδιασμού τους, τις πιθανές ατέλειες που εντοπίζονται και τις λύσεις που μπορούν να δοθούν.

 

 

ekpaideytiko_paixnidi_exmachina
 
 

- ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ -

 

 

Η δράση ‘παίΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ- γιατί το παιχνίδι δεν έχει σύνορα’ αναπτύχθηκε από την Challedu στα πλαίσια μιας εκδήλωσης για τους πρόσφυγες και γρήγορα κέρδισε τις εντυπώσεις. Η δράση είναι σχεδιασμένη ώστε να μπορούν να συμμετέχουν παιδιά με διαφορετικές χώρες προέλευσης, διαφορετικές γλώσσες και πολιτισμούς, διαφορετικές ηλικίες. Τα παιχνίδια στοχεύουν στην αλληλεπίδραση, την κοινωνικοποίηση, την επικοινωνία, την ανακάλυψη της γνώσης και την διασκέδαση των παιδιών. Μέσα από το παιχνίδι δεν στοχεύουμε απλά στην αποδοχή της διαφορετικότητας αλλά στην ένταξη, συμφιλίωση και συνεργασία των διαφορετικών πολιτισμών και των διαφορετικών ανθρώπων.

Το Δεκέμβριο του 2016 πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση στο κτίριο του Impact hub με θέμα ‘Μίλα χωρίς λόγια’. Τα παιδιά ‘μίλησαν’ με τη μουσική παίζοντας μουσικά όργανα πάνω σε χριστουγεννιάτικες μελωδίες. ‘Μίλησαν’ με το σώμα τους παίζοντας εικόνες σε παντομίμα καθώς και σπασμένο τηλέφωνο με παντομίμα. ‘Μίλησαν’ ζωγραφίζοντας φτιάχνοντας όλα μαζί μια ιστορία από εικόνες. Πως τα κατάφεραν. Τα κατάφεραν γιατί το παιχνίδι γκρεμίζει τα τείχη και σβήνει τα σύνορα!

Η δράση ‘παίΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ- γιατί το παιχνίδι δεν έχει σύνορα’ συνεχίζεται με νέα θέματα. Stay tuned…

 

 

paizoume_mazi_prosfyges_foreis
 
 

- ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΑΕΡΙΟΥ -

 

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε και εντάχθηκε στο πλαίσιο του Athens Science Festival 2017 από την Challedu σε συνεργασία με το Βιομηχανικό μουσείο Φωταερίου και το Innovathens. Κεντρικός στόχος του προγράμματος ‘Οι Μηχανικοί του σύμπαντος’ ήταν τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών να ανακαλύψουν βιωματικά μέσα από το παιχνίδι έννοιες της ύλης και του σύμπαντος. 

Τα παιδιά σε ομάδες ακολούθησαν και έπαιξαν παιχνίδια για να βοηθήσουν την Ηλεκτρίνα να ελευθερωθεί από τα μάγια του μάγου Πύρηνου. Μέσα από παιχνίδια ανακάλυψαν τη δομή του ατόμου, τις ενέργειες των φωτονίων, τον ιονισμό και το σύμπαν. Κατασκεύσαν το δικό τους τηλεσκόπιο και έμαθαν για τα άστρα, τις μαύρες τρύπες και τους γαλαξίες.

 

 

texnopoli_challedu_foreis
 
 

- ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ -

 

 

H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα η βραδιά πραγματοποιείται στην Αθήνα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, ενώ παράλληλα υπάρχουν εκδηλώσεις σε άλλες 9 Πόλεις.

Η Challedu συμμετείχε στη Βραδιά του ερευνητή ‘Γίνε και εσύ ερευνητής -2016’, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, παρουσιάζοντας το Challenge game ‘Άτομο και φως’. Παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού έως και παιδιά γυμνασίου έπαιξαν και διασκέδασαν ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τον τρόπο που η ενέργεια σχετίζεται με τα χρώματα, το πόση πρέπει να είναι η ενέργεια των φωτονίων για να ελευθερώσουν (ιονίσουν) τα ηλεκτρόνια, σε τι μεταμορφώνεται μετά τον ιονισμό το ηλεκτρόνιο και πολλές ακόμα γνώσεις για την ατομική φυσική. Και όλα αυτά παίζοντας παραλλαγές παραδοσιακών παιχνιδιών όπως η τυφλόμυγα και το γαϊτανάκι. Παίζοντας τα παιδιά ανακάλυψαν μόνα τους τη γνώση όπως κάνουν και οι ερευνητές

 

 

vradia_ereuniti_emp_challedu_foreis

- FRAUDLINE -

 

 

Η εταιρία Fraud Line στα πλαίσια εκπαιδευτικού της προγράμματος για υπαλλήλους εταιριών με στόχο την καταπολέμηση της απάτης συνεργάστηκε με την Challedu ώστε να συμπεριλάβει σε αυτό ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι.

Το παιχνίδι αφορά στην αναγνώριση σημαδιών και συμπεριφορών που υπάρχει πιθανότητα να καλύπτουν κάποιο είδος απάτης. Στο παιχνίδι οι παίχτες- εκπαιδευόμενοι χωρίζονται σε ομάδες και παίρνουν κάποιες κάρτες με εικόνες. Στόχος κάθε ομάδας είναι να καταφέρει πρώτη να βρει σωστά τα red flags συμπεριφοράς, τα documents, τη εκλογίκευση whistleblower και την εκλογίκευση fraudster.

Το παιχνίδι δίνει την ευκαιρία στους υπαλλήλους τόσο να διασκεδάσουν, να δεθούν σαν ομάδες και να κοινωνικοποιηθούν, όσο και να μάθουν βιωματικά τις έννοιες που αναλύονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Fraud Line

 
 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save