Εκπαιδευτικοί- Ενήλικες


Η ομάδα της Challedu υλοποιεί σεμινάρια Capacity building
εκπαιδευτικών και επιστημόνων διαφόρων κλάδων για τη δημιουργία
game-based solutions με εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς στόχους.
Παράλληλα πραγματοποιεί φεστιβάλ δημιουργίας παιχνιδιών
με στόχευση συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες
καθώς και εργαστήρια παιχνιδιού για εκπαιδευτικούς και ενήλικες. 

Η προσέγγισή μας στους ενήλικες

01 Στόχευση


Σχεδιάζουμε κάθε εργαστήριο game-based solutions με συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς στόχους και θέμα ανάλογα με τις ανάγκες των επιστημόνων

02 Συνεργατικότητα


Συνεργαζόμαστε με τους συμμετέχοντες σχετικά με τις ανάγκες τους, για την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη των δυνατοτήτων των παιχνιδιών

03 Διαδραστικότητα


Σχεδιάζουμε εργαστήρια, σεμινάρια και φεστιβάλ με στόχο την άμεση σχέση και διάδραση των ενηλίκων με το παιχνίδι και τις game-based solutions

04 Πρόκληση


Με σεβασμό στους συμμετέχοντες και στους τελικούς αποδέκτες των παιχνιδιών ανταποκρινόμαστε μέσα από το παιχνίδι στις προκλήσεις που μας θέτουν.

Παραδείγματα εργαστηρίων ενηλίκων


 
 

- Αλτσχάιμερ Χαλκίδας- Bridge Game Jam -

 

 

.

Το Νοέμβριο του 2017 πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Αλτσχάιμερ Χαλκίδας και την ΠΕ Εύβοιας το 1ο Bridge Game Jam- παιχνίδια γέφυρες ζωής όπου συμμετείχαν επιστήμονες υγείας, ασθενείς με άνοια και οι φροντιστές τους, φοιτητές, κάτοικοι της Χαλκίδας καθώς και game-designers. Μετά από την τεράστεια επιτυχία του διοργανώθηκε 2ο Bridge Game Jam σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Από το Σεπτέμβρη του 2018 το BRIDGE υλποιείται σε 4 Ευρωπαϊκές χώρεςως πρόγραμμα Erasmus+

Το Bridge Game Jam θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο ώστε να ενώνει και να χτίζει γέφυρες ανάμεσα στις γενεές.

 

 

bridge_game_jam_foreis
 
 

- Βραδιά του Ερευνητη-Female Legends of Science -

 

 

Η δράση παιχνιδιού ‘Female Legends of Science’ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην "Βραδιά του Ερευνητή" στο Πολυτεχνείο Σεπτέμβριο του 2017. Βασίζεται στο παιχνίδι καρτών "Legends of Science" που δημιούργησε η Challedu και αφορά σε 100 γυναίκες επιστήμονες, ερευνήτριες, μηχανικούς, εφευρέτριες που άλλαξαν τον κόσμο.

Το παιχνίδι στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου των γυναικών στην επιστήμη και στην έρευνα με σκοπό την δημιουργία προτύπων (Role Models) σε κορίτσια (ηλικίας 12+) για τις δυνατότητές τους στο STEM καθώς και την ευαισθητοποίηση και μείωση των προκαταλήψεων των αγοριών για την θέση των γυναικών στους τομείς αυτούς. Πάνω από 50 μαθητές και μαθήτριες καθώς και ενήλικες έπαιξαν το παιχνίδι, διασκέδασαν, γνώρισαν σημαντικές γυναίκες και ενθάρρυναν το έργο της Challedu να φτάσει σε όλα τα νέα κορίτσια και αγόρια.

Η δράση ‘Female Legends of Science’ θα συνεχιστεί σύντομα. Stay tuned…

 

 

legends_of_science_foreis
 
 

- OSOS Σεμινάριο εκπαιδευτικών -

 

 

Το σεμινάριο Game-based solutions πραγματοποιήθηκε σε καθηγητές, συμβούλους και δασκάλους στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Open Schools for Open Societies.

Στόχος ήταν οι συμμετέχοντες να δημιουργήσουν μόνοι τους game-based λύσεις για προβλήματα που είχαν στις σχολικές τους κοινότητες τόσο με μαθητές όσο και μεταξύ τους ή ανωτέρους τους.

Τα σεμινάρια για εκπαιδευτικούς θα συνεχιστούν στο νέο μας Χώρο Book&Play από τον Οκτώβριο του 2018.

 

 

legends_of_science_foreis
 
 

- ΠΑΡΚΟ ΧΑΡΑΣ -

 

 

Η δράση ‘παίΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ- παιδιά με και χωρίς δυσκολίες’ είναι μια συνδιοργάνωση της Challedu με το Πάρκο Χαράς. Η δράση αποτελείται από αυτοτελή Challenge Games που έχουν προσαρμοστεί ώστε να μπορούν να συμμετέχουν παιδιά τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης. Στόχος της δράσης είναι μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν, να παίξουν παράλληλα και να δημιουργήσουν σχέσεις μεταξύ τους ανεξάρτητα από τις ικανότητές τους.

Το Νοέμβριο του 2016 πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση στο κτίριο του EGG με θέμα την Αυτοπεποίθηση. Τα παιδιά σχημάτισαν μικτές ομάδες και έπαιξαν προσπαθώντας να βοηθήσουν το Γκρουρ το λιονταράκι να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Διασκέδασαν και παράλληλα ανέπτυξαν σχέσεις και συνεργάστηκαν χωρίς περιορισμούς. Απέκτησαν ενσυναίσθηση για τους φίλους τους και ενδυνάμωσαν την αυτοπεποίθησή τους.

Η δράση ‘παίΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ- παιδιά με και χωρίς δυσκολίες’ συνεχίζεται με νέα θέματα. Stay tuned…

 

 

paizoume_mazi_amea_FOREIS
 
 

- EX MACHINA -

 

 

 

Η εταιρία Ex-Machina στα πλαίσια εκπαιδευτικού σεμιναρίου για εφαρμογές Internet of Things – μια διοργάνωση της ΕΛΛΑΚ και του Innovathens- συνεργάστηκε με την Challedu για τη δημιουργία ενός διαδραστικού παιχνιδιού για την IoT τεχνολογία.

Το παιχνίδι αφορούσε στην κατανόηση και την εμβάθυνση του τρόπου λειτουργίας των IoT τεχνολογιών σε επίπεδο δήμου. Στο παιχνίδι οι παίχτες- εκπαιδευόμενοι χωρίζονταν σε ομάδες που αποτελούσαν κοινότητες και έπαιρναν κάρτες με εργαλεία που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν ένα γρήγορο, αξιόπιστο και φθηνό σύστημα γεμίσματος των δεξαμενών νερού των σπιτιών της κοινότητας. Οι λύσεις που δόθηκαν ήταν ποικίλες και έδωσαν τη δυνατότητα στους εκπαιδευτές και στους εκπαιδευόμενους να κατανοήσουν τη μέθοδο λειτουργίας των συστημάτων, τον τρόπο σχεδιασμού τους, τις πιθανές ατέλειες που εντοπίζονται και τις λύσεις που μπορούν να δοθούν.

 

 

ekpaideytiko_paixnidi_exmachina