H Αλζίνα και το Μαγικό Τούνελ της Άλγεβρας
Με αφορμή το έτος Μαθηματικών 2018, Η Αλζίνα και το Μαγικό τούνελ της Άλγεβρας έρχονται να βάλουν τα μαθηματικά στη ζωή μας και το tablet μας μέσα από ένα interactive ebook με παραμύθι και πολλά παιχνίδια! 

alzina_magiko_tounel
H Αλζίνα και το Μαγικό Τούνελ της Άλγεβρας

Το interactive ebook “H Αλζίνα και το Μαγικό Τούνελ της Άλγεβρας” είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό εργαλείο, που μέσα από το παραμύθι, το παιχνίδι και την τεχνολογία στοχεύει στην έξαψη του ενδιαφέροντος των παιδιών δημοτικού σχολείου για τα Μαθηματικά και ιδιαίτερα την Άλγεβρα και στην καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων.


Στόχος του interactive ebook είναι να προσεγγίσει παιδιά, και να βοηθήσει γονείς και δασκάλους να τα μυήσουν στην ομορφιά των μαθηματικών και της Άλγεβρας με διασκεδαστικό και ενεργητικό τρόπο.


Το interactive ebook μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι σε συσκευές tablet για μια συνεχή επαφή των παιδιών με τη βοήθεια των γονιών τους στα μαθηματικά αλλά και στις τάξεις με διαδραστικούς πίνακες για ένα διαφορετικό και διασκεδαστικό μάθημα μαθηματικών!


Στόχος της Challedu είναι να τελειώσει την δημιουργία του interactive ebook ως φόρο τιμής και στο έτος Μαθηματικών 2018 και να το προσφέρει σε μαθητές, μαθήτριες γονείς και δασκάλους!


 
 
 
 
 
 

Το ebook και οι στόχοι του

 

 

Τα Μαθηματικά είναι ένα από τα βασικότερα μαθήματα του σχολείου αλλά συχνά αποτελούν εφιάλτη για μεγάλο μέρος μαθητών και μαθητριών. Θεωρούνται από την πλειοψηφία των μαθητών και των δασκάλων το πιο δύσκολο και απαιτητικό μάθημα, και αυτό αποδεικνύεται και στα τεράστια ποσοστά αποτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις. Παρόλο που υπάρχει αποδεδειγμένη σύνδεση των μαθηματικών με την ζωή και τις επιστήμες (θετικές και ανθρωπιστικές) , αυτή δεν είναι φανερή στις σχολικές αίθουσες. Επιπλέον η πεζή ασκησιολογία αποθαρρύνει τους μαθητές και τις μαθήτριες να αγκαλιάσουν τα μαθηματικά ως ένα βασικό εργαλείο για τη ζωή τους.

Το ηλεκτρονικό διαδραστικό βιβλίο (interactive ebook) “Η Αλζίνα και το μαγικό τούνελ της Άλγεβρας" εισάγει τα παιδιά του δημοτικού σχολείου στον μαγευτικό κόσμο της Άλγεβρας με παραμύθια, παιχνίδια και άλλες παιγνιώδεις δραστηριότητες. Συγκεκριμένα το παραμύθι μεταφέρει τα παιδιά σε μια μακρινή χώρα της Ανατολής όπου ζει ο Αμπού ένα μικρό παιδί που ενθουσιάζεται όταν ανακαλύπτει το Μαγικό τούνελ (αναλογία για τις εξισώσεις και τις πράξεις) που έχουν φτιάξει οι μάγοι για να βοηθήσουν τους καμηλιέρηδες να διασχίσουν τους αμμόλοφους. Το Μαγικό τούνελ φαίνεται να δημιουργεί διάφορα περίεργα φαινόμενα στις καμήλες και τους καμηλιέρηδες (αναλογία για τους αριθμούς και αγνώστους εξίσωσης) που το διασχίζουν γεγονός που εξαγριώνει τους καμηλιέρηδες. Ευτυχώς ο Αμπού με την βοήθεια της Αλζίνας του μαγικού του Τζίνι, γίνεται και εκείνος μικρός μάγος και βοηθά τους μάγους να σωθούν από την επίθεση των καμηλιέρηδων.

Ο βασικότερος στόχος του interactive ebook είναι η μύηση των μαθητών και των μαθητριών στο μαγικό κόσμο των μαθηματικών και ειδικότερα της Άλγεβρας.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

- Ενίσχυση του ενδιαφέροντος για τα Μαθηματικά και την Άλγεβρα/p>

-Σύνδεση των Μαθηματικών με την ζωή, την ιστορία αλλά και τον μαγικό-φαντασιακό κόσμο των παιδιών.

- Ανάπτυξη της κριτικής και συνδυαστικής σκέψης /p>

- Ενίσχυση της παρατηρητικότητας

- Ανακάλυψη και ανάπτυξη ταλέντων και ικανοτήτων

- Ενίσχυση της φαντασίας

- Ενίσχυση της συνεργατικότητας

- Ανάπτυξη της δημιουργικότητας

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Το interactive ebook “Η Αλζίνα και το Μαγικό τούνελ της Άλγεβρας” στοχεύει στο να γνωρίσουν και να εξερευνήσουν εμβαθύνοντας με παιγνιώδη τρόπο οι μαθητές και οι μαθήτριες τα παρακάτω θέματα::

- Βασικές Πράξεις-Αριθμητική (πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμός και διαίρεση)

- Κλάσματα και πράξεις

- Θετικοί και αρνητικοί αριθμοί

- Έννοια της Μεταβλητής

- Βασικές πράξεις με αριθμούς και μεταβλητές

- Επίλυση απλών πρωτοβάθμιων εξισώσεων

- Επίλυση προβλημάτων

Το ebook επιμελείται επιστημονικά ο Διδάκτωρ Θετικών Επιστημών Γιάννης Μπρούζος

alzina_magiko_tounel_paramuthi
 

Επιπλέον υλικό και αποτελέσματα

 

 

Στόχος της Challedu είναι να τελειώσει την δημιουργία του interactive ebook ως φόρο τιμής και στο έτος Μαθηματικών 2018. Σύντομα θα είναι διαθέσιμο στο site της Challedu σε αυτήν την σελίδα δωρεάν ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι σε συσκευές tablet για μια σύγχρονη επαφή του παιδιού με τα μαθηματικά αλλά και στις τάξεις με διαδραστικούς πίνακες για ένα διαφορετικό και διασκεδαστικό μάθημα μαθηματικών! Stay tuned!

Για να γίνετε οι πρώτοι που θα δοκιμάσετε την αρχική έκδοση του διαδραστικού βιβλίου ή να ενημερωθείτε πως να το χρησιμοποιήσετε στις τάξεις ή στο σπίτι σας δηλώστε ενδιαφέρον εδώ.

Βρείτε το τραγούδι που περιέχεται στο interactive ebook εδώ

Εάν ενδιαφέρεστε να χορηγήσετε την δημιουργία του ebook καλέστε μας στο 6974753727-2107276939 Γιάννης Μπρούζος

alzina_magiko_tounel_paixnidi